Hétvégén történt

2020. január 13. 11:09

Közúti balesetek és lakástűz a hétvégén

Katasztrófavédelem

Két személygépjármű ütközött szombaton a délutáni órákban a Tatabánya és Tarján közti útszakaszon. Egy arra közlekedő szabadnapos tűzoltó a beavatkozók helyszínre érkezése előtt áramtalanította a járműveket. Az esethez a tatabányai hivatásos tűzoltók vonultak, akik az egyik roncsból emeltek ki két személyt, majd a balesetben érintett járművek egyikéből szivárgó benzint itatták fel. Az egységek a helyszín biztosítását végezték a továbbiakban, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. A káresetnél a mentőszolgálat munkatársai is jelen voltak. 

Szintén két személygépjármű ütközött nem sokkal a baleset után a Tata és Dunaalmás közti útszakaszon. Az esethez a komáromi és tatabányai hivatásos tűzoltókat riasztották. A beavatkozók a járműveket áramtalanították, majd az autókban utazó személyek mozgatásában segítettek a mentőszolgálat munkatársainak. A baleset idején teljes útzár volt a szakaszon.

Manzárdtetős családi ház tetőszerkezete gyulladt ki vasárnap a délelőtti órákban Piliscséven. A tűz a kéményből kiindulva megközelítőleg 30 m²-en égett. A kiérkező esztergomi, majd nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral megfékezték. A tűzzel kapcsolatban az ingatlan kéményét letiltották, a ház károsodásai miatt lakhatatlanná vált. A házban lakó három gyermek és két felnőtt elhelyezéséről a család saját maga gondoskodott. 

Fotó: Tarr Gergő tű. tőrm. – Komárom HTP, Tatabánya HTP, Horváth-Gál Imre István tű. szds. – Esztergom HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap