Együttműködési gyakorlat az ÉDV Zrt.-vel

2019. december 05. 16:10

Együttműködési gyakorlatot tartott Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az ÉDV Zrt. tatabányai szennyvíztelepehelyén.

A Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Északdunántúli Vízmű Zrt. a mai napon a vízmű tatabányai szennyvíztisztító telephelyén kritikus infrastruktúra védelmi gyakorlatot hajtott végre.

A gyakorlat feltételezése szerint a telephely bioszűrő gépházában hiba következik be. Egy ott dolgozó a hibát észleli és megpróbálja elhárítani, ám eközben sérülést szenved, a helyiséget nem tudja elhagyni. A telephely vezetője ezután bejelenti az esetet. 

A Tatabányai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tűzoltói és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársai ezután érkeztek a helyszínre, hogy a káresetet elhárítsák. 

A gyakorlatot életszerűbbé tette, hogy a tűzoltók a helyiségbe való behatolást megelőzően füstgéppel befüstölték a kárhelyszínt, ezzel is nehezítve a feladat végrehajtását. A sérültet végül sikeresen kimentették, a keletkezett tüzet megfékezték.

A két szervezet együttműködése ezzel a gyakorlattal is szorosabbá fűződött. A gyakorlat azon célja, hogy a váratlan helyzetekre való reagálás képességét felmérje, egymás szervezeteinek megismerése által hatékonyabb közös munkát alapozzon meg, teljesült.

 

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap