Megyei sikerek a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn

2022. július 04. 13:01

A Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata 5. helyezést ért el az országos megmérettetésen. Sikos Károly Álmos tű. őrmester egyéni, beosztott tűzoltó kategóriában a 3. lett. Az önkormányzati tűzoltósági csapatok közül az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltóság csapata végzett az első helyen.

A tatabányai csapat irányítója - Lugosi András tű. főhadnagy, tagjai: Sikos Károly Álmos tű. őrmester, Kempa Dávid tű. őrmester, Sejben Tibor tű. őrmester, Varga Bendegúz tű. őrmester és Joó Dávid tű. őrmester.

A XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőt június 29-től július 1-jéig rendezték meg. A budapesti BOK Csarnokban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, hogy ennek a versenynek nincsen vesztese, hiszen minden résztvevő nyert rajta, mégpedig tapasztalatot, barátságokat, és a jól elvégzett munka örömét. 

A csapat és az egyéni versenyszámok alaposan megdolgoztatták a tűzoltókat, a szakmai feladatok megoldását a hőség is nehezítette. Mindemellett minden tapasztalat nyereséget hordoz magában, jelentette ki a rendezvény elöljárója, Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, műveleti főigazgató-helyettes. A tábornok hangsúlyozta, hogy a feladatok teljesítéséhez nemcsak szakmai ismeret és alapos háttértudás kellett, hanem azonnali helyzetfelismerés és cselekvés is. Szintén vizsgázott a csapatmunka és az összetartás. A verseny harmadik napján az egyéni versenyszámokban az indulók azonban már csak magukra számíthattak.

Gratulálunk a szép megyei eredményekhez!


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap