Tűzesetek és műszaki mentés – dolgos hétvégén vannak túl a tűzoltók

2022. január 17. 11:28

Az út menti vízelvezető árokba hajtott és fejtetőn állt meg egy személyautó a Tata és Környe közötti úton szombat kora reggel. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Környe önkéntes tűzoltó egyesülete vonult a balesethez. Az egységek az autó átvizsgálását és áramtalanítását végezték. A mentőszolgálat a járműben egyedül utazó személyt kivizsgálásra kórházba szállította. 

Tűz keletkezett egy esztergomi lakóépületben szombat reggel. Egy földszintes családi ház egyik helyiségében berendezési tárgyak égtek az Eperjesi úton. Az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. A házat nem lakták, sérülés nem történt.

Egy szekrény és a benne tárolt holmik égtek Tatabányán, a Mártírok útján egy első emeleti lakásban vasárnap délután. A tatabányai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat két vízsugárral oltotta el a tüzet, átvizsgálták a környező lakásokat, ahová a lángok nem terjedtek tovább. A lakók a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az ingatlant. A lépcsőház részben füsttel telítődött, ventillátorral és a nyílászárók kinyitásával kiszellőztették az épületet. A lakásban két személy tartózkodott, egyiküket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították, a másik személy rokonokhoz ment.

Egy hektárnyi avar égett Tokod, Hegyeskőn vasárnap délután. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók és Tokod önkéntes tűzoltói kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szén–monoxid mérgezés miatt rosszul lett otthonában egy lakó Tatabányán, az Alkotmány utcában vasárnap kora este. A városi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a lakásban egy nyílt égésterű gázkazán működik, műszeres méréseik pedig rendkívül magas koncentrációt mértek az ingatlanban. A mentők kórházba szállították a lakót. Ha növelni akarjuk a biztonságunkat, akkor érdemes szén-monoxid-érzékelőt vásárolni. Érzékelőt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad venni. Vásárlásnál keressék a magyar nyelvű használati utasítással rendelkező és megfelelő minőségű készülékeket. 

Fotó: Sikos Károly Álmos tű. őrmester - Tatabánya HTP; Kriszeg Sándor tű. szds. - Nyergesújfalu KŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap