Újoncok a megyében

2021. július 26. 15:16

Pénteken tettek esküt a frissen felszerelő tűzoltók, Komárom-Esztergom Megyében öten kezdték meg a szolgálatot.

Hétfőn, az újoncok fogadásán vettek részt a felszerelő tűzoltó őrmesterek. A fogadás alkalmával, a megyei vezetőkkel, szakterületekkel ismerkedhettek meg, hogy aztán Komáromban és Esztergomban megkezdhessék a szolgálatot a tűzoltóságokon.   

 

Az újoncok a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öthónapos kiképzését tudhatják maguk mögött, amit sikeres vizsgákkal zártak. Ezalatt az idő alatt 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen.

A frissen végzett tűzoltók részletes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek, amit egy tűzoltóságon eltöltött háromhetes gyakorlat követett. A képzés végeztével speciális, életből kiragadott balesetet és tűzesetet szimuláló helyzetekben tettek vizsgát. A vizsgatételek között olyan különleges helyzetek is szerepeltek, mint amilyet egy égő társasház, kigyulladt iskolai tornaterem, égő búzatábla, vagy éppen egy súlyos vasúti baleset jelent.

A sikeres vizsgát követően a szervezet vezetői és saját hozzátartozóik előtt tettek ünnepélyes fogadalmat arról, hogy tűzoltóként felkészültségük és tudásuk legjavát nyújtva segítenek a bajbajutottakon.

A frissen felszerelt kollégáknak: Kovács Regő Levente tű. őrmesternek, Nagy Dániel Márk tű. őrmesternek, Doma Márton tű. őrmesternek, Pálfi Tibor tű. őrmesternek és Czigány Bence tű. őrmesternek sok sikert és erőt kívánunk munkájuk során!

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap