Már lehet jelentkezni a legerősebb tűzoltók versenyére, a TFA-ra

2021. július 16. 14:42

Idén szeptember 3-án rendezik meg a fürdőjéről híres Bükön a legerősebb tűzoltók országos versenyét.

A TFA (Toughest Firefighter Alive) versenynek immáron harmadik alkalommal lesz házigazdája a Vas megyei Bük. A tavalyi vetélkedő a járvány miatt elmaradt, idén viszont megrendezik, a változás csupán annyi, hogy kettő helyett egy versenynapon mérik össze erejüket és ügyességüket a legerősebb tűzoltók.

A feladatok egy részét az úgynevezett Firefighter Combat Challenge teszi ki, amelynek során egy speciális akadálypályán kell időre végigmenniük a jelentkezőknek, mindezt persze légzőkészülékben. Ehhez társulnak majd a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kell a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. A két pálya együttes teljesítése és eredménye alapján alakul ki a végleges sorrend. 

A versenyt idén is kísérőprogramokkal teszik színesebbé a szervezők. Szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal, valamint ingyenes meglepetéskoncertekkel várják a rendezvényre látogatókat. A részletekről folyamatosan beszámolunk a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja mellett a TFA Facebook-profilján.

Fotó: Szőke Péter - BM OKF


Kapcsolódó dokumentumok:

TFA-FCC versenykiírás (2021.07.16.)

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap