Tűzoltói beavatkozások a hétvége során

2021. április 26. 14:18

Tűzoltás, állatmentés, közúti baleset. Mindegyikből jutott a hétvégén a megye tűzoltóinak.

Összehordott szemét égett egy első emeleti lakás erkélyén Komáromban péntek délután. Az esethez riasztott komáromi hivatásos és önkéntes, valamint ácsi önkormányzati tűzoltók az ingatlanban a közműveket elzárták, majd vízsugár segítségével végrehajtották a tűz oltását. Az esettel összefüggésben, a tűz keletkezési körülményeit vizsgálva tűzvizsgálati eljárás indul. 

Közel 500 négyzetméternyi területen égett szemét, nádas Tatabányán, a ligetsori garázsok mögötti területen vasárnap délután. A helyszínre riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték, majd eloltották a lángokat. 

Vaskerítésbe szorult egy kistestű kutya Tokodon, vasárnap délután. A helyszínre érkező nyergesújfalui hivatásos és tokodi önkéntes tűzoltók az állatot kéziszerszámok segítségével kiszabadították.  

Az egyetem beton kerítésének hajtott, majd tejére borult egy személyautó Piliscsabán vasárnap este. A jármű vezetője, a helyszínt a tűzoltók érkezéséig elhagyta. A helyszínre érkező esztergomi hivatásos és piliscsabai önkéntes tűzoltók a személyautó életveszélyes sérülésekkel rendelkező utasát feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították, a mentőszolgálat munkatársainak segítségével kiemelték. Az utas, ellátása során, a helyszínen életét vesztette. 

Fotó: Illusztráció

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap