Tűzoltói beavatkozások az újév kezdetén

2021. január 04. 11:55

Balesetek és kisebb tűzesetek adtak munkát a megye tűzoltóinak az újév kezdetén.

Leállósávban haladó közútkezelői járműbe hajtott egy személygépjármű pénteken reggel az M1-es autópályán, Kisigmánd magasságában. Az ütközés következtében a személyautóba két fő beszorult. A helyszínre riasztott komáromi hivatásos és ácsi önkormányzati tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével a roncsból a személyeket kiszabadították. A mentés idején, a szakaszon teljes útzár volt érvényben.  

Berendezési tárgyak égtek egy császári ingatlanban pár négyzetméteren péntek délután. Az esethez vonuló kisbéri hivatásos és császári önkéntes tűzoltók a tüzet porral oltó készülékkel eloltották, a házban tartózkodó egy főt kimenekítették. Az utómunkálatokat követően az egységek a helyszínt a tulajdonosnak átadták, akit a mentőszolgálat munkatársai az esetet követően kórházba szállították megfigyelésre. 

Összehordott szemét égett Dorogon egy elhagyott kétszintes épületben péntek este. A tűzesethez vonuló esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a lángokat két gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd az épületet ventilátor segítségével átszellőztették. 

Letört faághoz riasztották az esztergomi hivatásos tűzoltókat Esztergomba, a Béke Térre, szombat délelőtt. A letört faág veszélyeztette az arra közlekedőket. A tűzoltók létra-szer használatával megközelítették, majd motoros láncfűrész segítségével megszűntették a veszélyeztetést. 

Belső szalagkorlátnak ütközött egy személygépjármű szombat este az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán Nagyigmánd magasságában. A járműben utazó egy fő sértetlenül elhagyta a járművet. A mentést végző komáromi hivatásos és nagyigmándi önkormányzati tűzoltók a jármű roncsát drótkötél segítségével a leállósávba forgatták. A mentés ideje alatt a forgalom a belső sávra szűkült. 

Lesodródott az úttestről egy személygépkocsi a Nyergesújfalu és Bajót közti útszakaszon vasárnap reggel. A járműben utazó egy fő nem tudta önerőből elhagyni a járművet. A helyszínre riasztott  nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd a mentőszolgálat munkatársaival együttműködésben a hátsó ajtón keresztül kiemelték a gépkocsivezetőt, hogy a beavatkozást követően a mentőknek átadják.

Fotó: Komárom HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap