Jelentősebb tűzoltói beavatkozások a közelmúltból

2020. október 12. 15:40

A hétvégén sem tétlenkedtek a megye tűzoltói, akadt munka bőven…

 

Családi ház égett Rédén péntek hajnalban. Az esethez a kisbéri, pannonhalmi, győri és pápai hivatásos, valamint a rédei önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek az ingatlant áramtalanították, majd öt vízsugár segítségével a tüzet eloltották. A Katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata helyszíni szemlét hajtott végre a tűz keletkezésének körülményeit vizsgálva.  

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Kesztölcön szombat este. A helyszínre érkező esztergomi hivatásos tűzoltók, a kesztölci önkéntes tűzoltók segítségével a balesetet szenvedett járművet arrébb vonattal, hogy az ütközésnél kidőlt oszlopot az áramszolgáltató ki tudja cserélni. A jármű sofőrje az egységek kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. 

Tehervonat alá szorult egy személy Almásfüzitőn vasárnap délelőtt. A helyszínre vonuló komáromi hivatásos tűzoltók a személyt a vonat alól kiemelték, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A mentés és a rendőrségi helyszínelés idején az érintett szakaszon a forgalom állt. 

Nyergesvontató és személygépkocsi ütközött Tatabányán hétfő reggel. Az ütközés következtében a személygépkocsi árokba borult. Az autóban utazó idős ember a járművet önerejéből elhagyta. A helyszínre érkező tatabányai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszín biztosításában vettek részt. 

Fotó: Makovics Zoltán tű. őrgy. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap