Értékteremtő gyakorlat Bajóton

2020. október 05. 08:00

A nyári esőzések során jelentős vízkárokat szenvedett településnek nyújtottak segítséget az önkéntes mentőcsoportok minősítő gyakorlat keretén belül.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 3-án tartotta települési mentőcsoportok részvételével éves újraminősítő gyakorlatát Bajóton.

 2020 nyarán Bajót települést az intenzív esőzések hatására a Bajóti-patak több alkalommal elöntötte. A gyakorlaton értékteremtő jelleggel a mentőcsoportok a meghatározott feladatokon felül a Bajóti-patak vízének szabadabb lefolyása érdekében, a patak medrében található hordaléktól és növényzettől is megtisztították.

A gyakorlat megnyitóján Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár mondott beszédet, melyben hangsúlyozta természeti csapások elleni felkészültség és a megelőzés fontosságát, majd sok sikert kívánt az aznapi eredményes munkához. A település Polgármestere Tóth Zoltán, beszédében megköszönte és háláját fejezte ki a település érdekében történt összefogás kapcsán. A beszédek után a gyakorlat feladatainak pontos ismertetése és a helyszínek kiosztása következett. A nap folyamán a mentőcsoportok összesen csaknem 2400 méter hosszan tisztították meg a patakot. A gyakorlat zárásaképp Sikrai Attila tűzoltó alezredes megyei polgári védelmi felügyelő értékelte a nap folyamán végzett munkát. A gyakorlat „megfelelt” minősítést kapott, így a jelen lévő mentőcsoportok alapvető vízkárelhárítással kapcsolatos minősítésének megújítása is megtörtént. Végezetül Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes megyei igazgató megköszönte az összes résztvevőnek az egész napos kitartó munkát, majd gratuláció kíséretében a mentőszervezeteknek átadta a minősítő okleveleket. 

 

Fotó: Varga Mihály tű. fhdgy. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap