Tűz, tűz, tűz…

2020. szeptember 30. 10:26

Az elmúlt huszonnégy órában a tűzoltás adta a munka dandárját a megye lánglovagjai számára.

Húsz négyzetméter alapterületű szerszámtároló melléképület égett Komáromban, a Radnóti Miklós utcában, kedden a délutáni órákban. A teljes terjedelmében égő épülethez riasztott komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltók az épületet áramtalanították, majd három vízsugár segítségével eloltották a tüzet. Az utómunkálatok során a melléképületben maradt éghető anyagok kihordását, az esetleges izzások megszűntetését végezték a komáromi tűzoltók. A tűzben több méhkaptár is megsemmisült. 

Két, harminc négyzetméter alapterületű melléképület tüzéhez riasztották a tatabányai hivatásos tűzoltókat kedden, a késő esti órákban Tatára. A Kiss Ernő utcában felcsapó lángokat az egységek négy vízsugár segítségével körülhatárolták, majd eloltották. Az oltást nehezítette, hogy az épületek mellett tárolt tűzifa is lángra kapott. Az épületekben nem tartózkodott senki. 

Hat lakásos sorház első lakásának egy helysége égett Tokodaltárón, szerdán hajnalban. A Rozmaring utcában keletkezett tűzhöz az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűzoltók kiérkezéséig az épületben tartózkodók a tűz továbbterjedését megakadályozták, a lángokkal érintett lakás idős lakóját, a házból kisegítették. A beavatkozó egységek vízsugár segítségével a tüzet eloltották, a lakásból két gázpalackot kihoztak. A mentőszolgálat az idős személyt, füstmérgezés gyanújával, az esztergomi kórházba szállította. A tűzeset kapcsán lakosságvédelmi intézkedések megtételére nem volt szükség. 

 

Fotó: Vizi Roland tűzoltó őrmester – Komárom HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap