Beavatkozások szerda estéről csütörtökre virradóan

2020. július 02. 10:58

Tűzoltás és műszaki mentés is jutott a megye tűzoltóinak

Katasztrófavédelem
Beavatkozás a tokodaltárói szénatároló tüzénél

Két személyautó ütközött Vértesszőlősön szerda este. Az egyik jármű motorterének burkolata, szigetelése izzott, amit a helyszínre vonuló tatabányai hivatásos egység egy puttonyfecskendő segítségével megszüntetett. A tűzoltók a gépjárművek áramtalanítását követően a helyszín biztosításában segítettek, majd átadták a helyszínt a rendőröknek. A forgalom egy sávon haladt, rendőri irányítás mellett.

 

Az esettel párhuzamosan Tokodaltáró külterületén egy közel hatszáz négyzetméteres szénatárolóban szénabálák égtek. A tűz oltásában esztergomi, tatabányai, bajnai és nyergesújfalui hivatásos, valamint tokodi önkéntes tűzoltók vettek részt az este, majd éjszaka folyamán. A tűznél keletkezett füst miatt, a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Mobil Labor Tokodaltáró több pontján, illetve a Dorog és Tokodaltáró közti útszakaszon is méréseket végzett. A mérések eredményei nem adtak okot lakosságvédelmi intézkedések megtételére. A tűz oltását a megye tűzoltói csütörtök reggel is végzik. 

 

Az éjszaka, korareggeli órák alatt, a vihar és az ezt kísérő villámcsapások miatt is vonulniuk kellett a tűzoltóknak. A viharos szél miatt leszakadt ágakról, kidőlt fákról, villámcsapások nyomán keletkező tüzekről érkeztek bejelentések a megye több pontjáról. A veszélyeztetéseket, a tűzoltók minden esetben elhárították. 

  • Oroszlányban tizenöt méter magas fába csapot villám a Várdomb utcában. A fa ágai az óvoda udvarára hullottak. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrészek segítségével megszűntették a veszélyeztetést.

 

  • Az egyes főúton a 96-os kilométer környezetében több mint öt fáról szakadtak le ágak melyek forgalmi akadályt jelentettek. Az ácsi önkormányzati tűzoltók a szabad átjárást az ágak láncfűrészek segítségével való feldarabolásával biztosították.

 

  • Villám csapott egy fába Lábatlanon is. A villámcsapás következtében kidőlt fa kidöntött egy villanyoszlopot is, mely teljes útzárat képzett. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével a fát eltávolították, az áramszolgáltatót értesítették a kialakult helyzetről.

 

  • Nyergesújfalun hétvégi ház tetejébe csapott villám, aminek következtében a tető kigyulladt. A helyszínre érkező komáromi hivatásos tűzoltók bontóbaltával az ingatlanba bejutottak, a padlástérbe dugólétra segítségével felmásztak és a kezdődő tüzet porral oltó készülék segítségével eloltották.

 

 

Fotó: Káli Sándor tű. alez., Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap