Számos káresethez vonultak a hétvégén is.

2020. május 25. 14:28

Műszaki mentés és kisebb tüzek jellemezték a hétvégét.

Nádas és avar égett közel ezerötszáz négyzetméteren péntek délután Banán. A tűzesethez az ácsi önkormányzati és banai önkéntes tűzoltók vonultak, akik a lángokat vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Két helyre vonultak a megye tűzoltói tűzesettel összefüggésben szombaton. Délután tatabányán a Dr. Mohi Rezső utca mögötti részen, ötszáz négyzetméteren összehordott szemét égett. A helyszínre érkező tatabányai hivatásos tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel eloltották. 

Este Esztergomban, a Schalkaházi Ferenc utcában, romos épületben régi szekrény égett, amit az esztergomi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével eloltottak. 

            Két műszaki mentéshez is vonultak vasárnap. Árokba hajtott egy személygépjármű a Tatáról Komáromba vezető úton vasárnap délután. A káresethez vonuló komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították. A baleset következtében teljes útzár volt a helyszínelés idején. 

Fejtetőre állt egy személygépkocsi a Tardos és Agostyán közti útszakaszon a késő délutáni órákban. A műszaki mentéshez a tatabányai hivatásos, a vértestolnai, a tardosi és az agostyáni önkéntes tűzoltók vonultak, akik a gépjárművet áramtalanították, az autóból szivárgó olajat felitatták, majd a forgalmi akadályt megszűntették. 

            Kettétört meggyfához riasztották a nagyigmándi önkormányzati és kocsi önkéntes tűzoltókat vasárnap este Kocs településre, a Kodály Zoltán utcába. A nagyméretű fa kettétört, majd egy másik fának zuhant. Az beavatkozók motoros láncfűrész segítségével elhárították a kidőlt fa jelentette veszélyt. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap