Mozgalmas hétvége után

2020. április 06. 09:50

Összesen harminc eseményt kezeltek a hétvégén a megye tűzoltói. Ebből huszonnyolc tűzeset volt, kettő műszaki mentés. Alább néhány a hétvége beavatkozásaiból:

 

Öt hektáron égett gaz, avar Nagysáp közelében az út mentén, péntek este. Az esethez a bajnai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a tüzet kéziszerszámokkal eloltották.

 

Tűzifa tároló égett Száron, egy három szintes családi ház alagsorában szombat reggel. Az esethez a tatabányai hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral, ventilátor használata mellet a tüzet eloltották. A lakóépület a tűzben nem károsodott. 

 

Ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet és egy fa tároló Dorogon, szombat délután. A helyszínre az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral a tüzet eloltották. A helyszínen tartózkodó férfi, a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta a tüzet eloltani, őt a mentőszolgálat munkatársainak átadták a helyszínen dolgozó tűzoltók. 

Az esztergomi tűzoltók szombat délután vonultak Tokodra is, ahol egy istálló tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében. A tűzoltók a nyergesújfalui hivatásos és tokodi önkéntes tűzoltókkal együtt, három vízsugárral körülhatárolták a tüzet, majd eloltották azt. Az istállóban állatok nem tartózkodtak.

 

Három helyszínre vonultak a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vasárnap este. Bajóton összehordott szemét tüzét, míg Nyergesújfalun - a bajnai hivatásos és nyergesújfalui önkéntes tűzoltók segítségével - a közel száz négyzetméteren lángoló avar tüzét oltották egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Végül, egy késő este érkező riasztás kapcsán Tokodra vonultak, ahol ötszáz négyzetméteres területen küzdöttek az égő aljnövényzet tüzével a tokodi önkéntes tűzoltók támogatása mellett. Itt, a tűz megfékezésére puttonyfecskendőket és kéziszerszámokat is bevetettek.  

 

Fotó: Kovács Róbert. tű. ftőrm., Kriszeg Sándor tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap