A közelmúlt jelentősebb tűzoltói beavatkozásai

2020. március 16. 12:59

Több komolyabb tűzhöz is vonultak a megye tűzoltói az elmúlt napok során.

Egy 25m² alapterületű épület tetőszerkezete égett ma hajnalban tatabányán. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak. Az épület tulajdonosa a tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlanból egy PB gázpalackot eltávolított. A tűzoltást végző egységek a tüzet két vízsugár segítségével eloltották. Az ingatlan a tűz következtében lakhatatlanná vált, az ott lakó személy rokonnál került elhelyezésre. 

Egy társasház az egyik lakásában bútor gyulladt ki tegnap a hajnali órákban Esztergomban. A helyszínre riasztott esztergomi hivatásos tűzoltók az oltás közben hőkamerás vizsgálattal megállapították, hogy a tűz, a tetőn keresztül több lakásra is átterjedt. Nyergesújfalui és további esztergomi hivatásos tűzoltók kerültek riasztásra, akik a tűz terjedését megfékezték, a tüzet eloltották. A tíz lakásos sorház lakóinak elhelyezése az önkormányzattal együttműködve került végrehajtásra. A tűzesettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult.   

Száraz fű, aljnövényzet és összehordott ágak égtek Nagysáp határában nagyjából 5000m² területen szombat délután. A helyszínre a nagysápi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel a tüzet eloltották. 

Fotó: Esztergom HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap