Mozgalmas hétvége a tűzoltói beavatkozások szempontjából

2020. február 24. 13:56

Közúti balesetek, szabadtéri tüzek, épülettűz

Szombat

Száraz fű, avar és szőlő égett Környe Öreghegyen. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Környe önkéntes tűzoltó egyesülete egy gyorsbeavatkozó sugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendő segítségével a tüzet eloltotta.

Tatabányán a Bányász és Iparos utca végén, valamint a Faraguna utca végén hulladék, gaz és nád égett szabad területen. A tatabányai hivatásos tűzoltók két vízsugárral, és kéziszerszámokkal eloltották. Kár nem keletkezett.

Császár településen egy kertben 800 négyzetméteren száraz fű és kukoricaszár égett. A kisbéri hivatásos tűzoltók valamint Császár önkéntes tűzoltó egyesülete egy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Ács külterületén a gyümölcstárolónál fél hektáron száraz fű, avar égett. Ács önkormányzati tűzoltói és önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. 

Három személyautó ütközött Piliscsaba és Pilisjászfalu között a 10. számú főúton. Egy beszorult személy az esztergomi hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat munkatársainak közreműködésével, feszítő-vágóval kiemeltek. 

Katasztrófavédelem

Szombat éjjel teljes terjedelmében égett egy 50 négyzetméteres fa szerkezetű épület és mellette egy 30 négyzetméteres fa szerkezetű tároló Oroszlányban, a Felső telepen. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Oroszlány önkormányzati tűzoltói vonultak a helyszínre. Az egységek két vízsugárral eloltotta a tüzet. Személyi sérülés nem történt. 

Vasárnap

Tokod közigazgatási területén az út mellett aljnövényzet égett 100 négyzetméter nagyságú területen. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói és Tokod önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Vértessomló külterületén a tavak után félhektárnyi területen égett a nádas. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Vértessomló önkéntes tűzoltó egyesülete vonult a helyszínre, ahol kéziszerszámokkal avatkoztak be.  A tűz nem veszélyeztetett semmit. 

Egy személygépkocsi borult fel Tata és Kocs között vasárnap délután. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Kocs önkéntes tűzoltó egyesülete áramtalanítást végzett és a gépkocsit kerekeire állították. A beavatkozás idejére félpályás útzár volt.  Bajna és Gyermely települések között is baleset történt.  Egy kisbusz a síkos úton megcsúszott, árokba hajtott és az oldalára borult.  A bajnai hivatásos tűzoltók a jármű kerekeire állításában segédkeztek, az elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.  Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Czupár Tamás - Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap