Hírek


Únyra és az 1-es főútra kaptak riasztást
2019. október 18. 11:36

Két hektáron égett az avar csütörtök délután Úny településen. Az ott tartózkodó személyek megkezdték a tűz oltását a tűzoltók kiérkezése előtt. A szabadtéri tűzhöz a bajnai hivatásos, és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Beszorult személyt mentettek
2019. október 17. 15:39

Felborult egy személyautó csütörtök délelőtt, a Dad és Császár közötti úton.

Szekszárdra került a Komárom-Esztergomi Megyei Tűzmegelőzési Bizottság által felajánlott szén-monoxid érzékelő
2019. október 17. 09:29

Szeptember 05-én került megrendezésre a Bábolnai Gazdanapok nevű rendezvény Bábolnán, amelyen a Komárom-Esztergomi Megyei Tűzmegelőzési Bizottság (KEM TB) is képviseltette magát. Az egész napos rendezvényen a sok stand között a KEM TB sátorához is rengeteg látogató érkezett, ahol a tűzmegelőzéssel kapcsolatos szórólapokon kívül egy – a mezőgazdasági tüzekkel kapcsolatos - tesztet is kitölthettek az érdeklődök.

Keddi események
2019. október 16. 16:11

Gázvezetéket vágtak át kedd délután Tatán, az Irinyi János utcánál kerítésásás közben. Az esethez a tatabányai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a gázszolgáltató kiérkezéséig egy védősugarat szereltek és méréseket végeztek a helyszínen, mivel a sérült gázvezetékhez a kerítés miatt nem fértek hozzá. A szakemberek kiérkezése után a sérült gázvezetéket kiszakaszolták.

Megjelent a katasztrófavédelem magazin októberi száma
2019. október 16. 16:06

A Katasztrófavédelem című magazin minden hónapban új lapszámmal jelentkezik, amelyben friss hírekkel tájékoztatja a lakosságot az ország területén történt tűzoltói beavatkozásokról, kiemelt protokolláris eseményekről.

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!
2019. október 15. 15:14

A mai napon hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban október tizenötödikén működésbe lépnek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt. Ahol eddig elmaradt a karbantartás, a lakók azzal szembesülhetnek, hogy a fűtőberendezés nem megfelelően működik, vagy éppen üzemképtelen. A gázkazánok esetében a tartós üzem előtt elengedhetetlen az égőtér és a hőcserélő tisztítása. Ellenkező esetben a por ráéghet a hőcserélőre, emiatt a kazán hatásfoka romlik, tökéletlen égés jön létre, mindez előbb-utóbb a kazán leállásához, rosszabb esetben akár szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet.

Fának ütközött
2019. október 15. 10:03

Vadgázolás elkerülése miatt ütközött fának egy kisteherautó kedd hajnalban a 81-es főúton, Kerékteleki térségében.

Komárom-Esztergom megyében dolgoznak az ország legjobb tűzvizsgálói
2019. október 15. 08:05

Lezárult a tűzvizsgálók országos versenye Hajdúszoboszlón. Október 11-én, pénteken délelőtt szakmai fórummal és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget az V. Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedő. A verseny záróprogramjának keretein belül a külföldi szakmai stáb tartott előadásokat a résztvevőknek. Folkert van der Ploeg, a holland tűzvizsgáló iskola képviseletében egyebek mellett országa tűzvizsgálati statisztikai adatait ismertette, bemutatta a munkafolyamatot és a képzésük rendszerét. A fórumon technikai fejlesztésekről is hallhattak a résztvevők, mindezt rövid gyakorlati bemutató követte.