Közlemények


Szabad-e tüzet gyújtani?
2016. április 04.

A tűzesetek megelőzése és a lakosság biztonsága érdekében a szabadtéri tűzgyújtást minden esetben jogszabályban rögzített előírások és ideiglenes rendeletek szabályozzák, a tűzgyújtás aranyszabálya azonban állandó: csak akkora lángot élesszünk, amekkorát el is tudunk oltani.

Részletek

Elkészült a SEVESO III. irányelvek alkalmazását segítő kézikönyv
2016. március 31.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelőség veszélyes üzemek főosztályának és az érintett ipari szereplők, ipari szövetségek együttműködésének eredményeként elkészült a SEVESO III. irányelv hazai jogszabályokba való átültetését, gyakorlati végrehajtását elősegítő, biztonsági irányítási rendszerekkel kapcsolatos útmutató.

Részletek

Ne használjuk szemetesnek a kandallót!
2016. március 30.

A tűzre dobott háztartási hulladékok azon túl, hogy nagymértékben szennyezik a környezetünket és károsítják egészségünket, könnyen életveszélyes állapotokat idézhetnek elő otthonunkban. Környezetünk védelme, egészségünk megóvása és a biztonságos fűtés érdekében kiemelkedő jelentőségű, hogy csak a tüzelőberendezésünkhöz használható tüzelőanyagokkal fűtsünk, a kémények ellenőrzését és tisztítását pedig szakemberrel végeztessük el.

Részletek

„Tűzről pattant” alkotói pályázat
2016. március 24.

Ezzel a címmel hirdeti meg 2016-os alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Újdonság, hogy az idén már óvodások alkotásait is várják. Az az óvoda, illetve általános iskola, ahonnan a legtöbb pályamű érkezik, tűzoltói bemutatót és korosztálynak megfelelő tűzvédelmi oktatást kap.

Részletek

Előző
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Következő