Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2016. április 20.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának és vizsgáztatásának támogatására. Az idei pályázatban rendelkezésre álló keretösszeg 83,5 millió forint.

Szabad-e tüzet gyújtani?
2016. április 04.

A tűzesetek megelőzése és a lakosság biztonsága érdekében a szabadtéri tűzgyújtást minden esetben jogszabályban rögzített előírások és ideiglenes rendeletek szabályozzák, a tűzgyújtás aranyszabálya azonban állandó: csak akkora lángot élesszünk, amekkorát el is tudunk oltani.

Elkészült a SEVESO III. irányelvek alkalmazását segítő kézikönyv
2016. március 31.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelőség veszélyes üzemek főosztályának és az érintett ipari szereplők, ipari szövetségek együttműködésének eredményeként elkészült a SEVESO III. irányelv hazai jogszabályokba való átültetését, gyakorlati végrehajtását elősegítő, biztonsági irányítási rendszerekkel kapcsolatos útmutató.

Ne használjuk szemetesnek a kandallót!
2016. március 30.

A tűzre dobott háztartási hulladékok azon túl, hogy nagymértékben szennyezik a környezetünket és károsítják egészségünket, könnyen életveszélyes állapotokat idézhetnek elő otthonunkban. Környezetünk védelme, egészségünk megóvása és a biztonságos fűtés érdekében kiemelkedő jelentőségű, hogy csak a tüzelőberendezésünkhöz használható tüzelőanyagokkal fűtsünk, a kémények ellenőrzését és tisztítását pedig szakemberrel végeztessük el.