Önkéntes véradás az igazgatóságon október 12-én
2016. október 07.

„Segítsen, hogy másokon is segíteni tudjunk!” A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetével együttműködve 2016. október 12-én önkéntes véradást szervez. Véradóinkat vendégül látjuk egy finom szendviccsel, teával.

Előzzük meg a kéménytüzeket
2016. október 05.

Bár a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, a hidegre fordult idő miatt sok háztartásban már fűteni kezdtek. Komoly veszélynek teszik ki otthonukat és szeretteiket azok, akik úgy kezdenek fűteni, hogy elmulasztják a fűtőeszközük éves karbantartását, vagy nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek. A tűzoltókat csak az elmúlt héten huszonegyszer riasztották kéménytűzhöz.

Hőhullám - Másodfokú hőségriasztás
2016. június 23.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2016. június 23. (csütörtök) 00 órától június 26. (vasárnap) 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Itt a nyár, támadnak a méhek és a darazsak
2016. június 01.

A nyári időszak beköszöntével egyre gyakrabban keresünk programokat a természetben és több időt töltünk a szabadban. Előfordulhat ilyenkor, hogy a megszokottól eltérő veszélyforrásokkal találjuk szemben magunkat. Az egyik ilyen veszélyt az olyan rovarok jelentik, amelyek csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat.