Közlemények


A veszélyes üzemek és a veszélyesáru-szállítók felkészítése a téli időjárásra
2016. december 27.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a téli időjárásra való megfelelő felkészülés érdekében felhívja a figyelmet

Részletek

Előzzük meg a lakástüzeket!
2016. november 28.

A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni!

Részletek

Lakás- és temetőtüzek november első napjaiban
2016. október 26.

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott.

Részletek

Megelőzhető a baj! - Tanácsok a szén-monoxid mérgezés elkerüléséhez
2016. október 19.

A gyakran tragikus kimenetelű események többsége kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne. A szén-monoxid-mérgezéses esetek mögött a leggyakrabban a tüzelő-fűtőberendezések és a füstelvezető-rendszer karbantartásának elmulasztása, illetve a levegő-utánpótlás hiánya van. Bár évről évre több háztartásban használnak szén-monoxid-érzékelőt, még mindig sok olyan baleseti helyszínre riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit, ahol nincs ilyen eszköz.

Részletek

Előző
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Következő