II. Megyei Tűzoltó Találkozó és Verseny - Mindenkit szeretettel várunk!
2016. május 19.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség és Tárkány település közös szervezésében megszervezi a II. megyei tűzoltó napot és versenyt 2016. május 21-én, a Tárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjármű és laktanya bővítés szentelésének napján.

Szakmai napok a SEVESO III. bevezetésével kapcsolatban
2016. május 11.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Iparbiztonsági Főfelügyelőség Veszélyes Üzemek Főosztálya a SEVESO III. Irányelv hazai jogrendbe ültetésével kapcsolatosan szakmai napokat szervez „SEVESO III. 2016” címmel.

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2016. április 20.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának és vizsgáztatásának támogatására. Az idei pályázatban rendelkezésre álló keretösszeg 83,5 millió forint.

Szabad-e tüzet gyújtani?
2016. április 04.

A tűzesetek megelőzése és a lakosság biztonsága érdekében a szabadtéri tűzgyújtást minden esetben jogszabályban rögzített előírások és ideiglenes rendeletek szabályozzák, a tűzgyújtás aranyszabálya azonban állandó: csak akkora lángot élesszünk, amekkorát el is tudunk oltani.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14