Lakás- és temetőtüzek november első napjaiban
2016. október 26.

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott.

Megelőzhető a baj! - Tanácsok a szén-monoxid mérgezés elkerüléséhez
2016. október 19.

A gyakran tragikus kimenetelű események többsége kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne. A szén-monoxid-mérgezéses esetek mögött a leggyakrabban a tüzelő-fűtőberendezések és a füstelvezető-rendszer karbantartásának elmulasztása, illetve a levegő-utánpótlás hiánya van. Bár évről évre több háztartásban használnak szén-monoxid-érzékelőt, még mindig sok olyan baleseti helyszínre riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit, ahol nincs ilyen eszköz.

Önkéntes véradás az igazgatóságon október 12-én
2016. október 07.

„Segítsen, hogy másokon is segíteni tudjunk!” A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetével együttműködve 2016. október 12-én önkéntes véradást szervez. Véradóinkat vendégül látjuk egy finom szendviccsel, teával.

Előzzük meg a kéménytüzeket
2016. október 05.

Bár a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, a hidegre fordult idő miatt sok háztartásban már fűteni kezdtek. Komoly veszélynek teszik ki otthonukat és szeretteiket azok, akik úgy kezdenek fűteni, hogy elmulasztják a fűtőeszközük éves karbantartását, vagy nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek. A tűzoltókat csak az elmúlt héten huszonegyszer riasztották kéménytűzhöz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15