Hőhullám - Másodfokú hőségriasztás
2016. június 23.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2016. június 23. (csütörtök) 00 órától június 26. (vasárnap) 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Itt a nyár, támadnak a méhek és a darazsak
2016. június 01.

A nyári időszak beköszöntével egyre gyakrabban keresünk programokat a természetben és több időt töltünk a szabadban. Előfordulhat ilyenkor, hogy a megszokottól eltérő veszélyforrásokkal találjuk szemben magunkat. Az egyik ilyen veszélyt az olyan rovarok jelentik, amelyek csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat.

SEVESO III. bevezetése - szakmai napokra invitál a katasztrófavédelem
2016. június 01.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Iparbiztonsági Főfelügyelőség Veszélyes Üzemek Főosztálya a SEVESO III. Irányelv hazai jogrendbe ültetésével kapcsolatosan szakmai napokat szervez „SEVESO III. 2016” címmel.

Egy napra minden gyerek tűzoltó lehet-Gyermeknap a megyei tűzoltóságokon
2016. május 24.

Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár harmadik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók gyermekeket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődő közönséget.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14