Közlemények


Hétfőn szirénapróba
2017. március 03.

A katasztrófavédelem minden hónap első hétfőjén teszteli a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített szirénák működését. Az évi tizenkét szirénapróba közül kettő hangos, a többi csupán technikai jellegű. Március 6-án 11 órakor hangosan szólalnak meg a szirénák, így tesztelve a működést.

Részletek

Emelkedik a szabadtéri tüzek száma
2017. február 24.

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.

Részletek

Zöldszámot indít a katasztrófavédelem
2017. január 31.

A kialakult meteorológiai helyzetre való tekintettel a katasztrófavédelem elindította belföldről hívható ingyenes zöldszámát: 06 80 205-500.

Részletek

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológia
2017. január 31.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország túlnyomó részén csapadékra lehet számítani, elsősorban ónos eső, helyenként pedig hó formájában. Az ország északi felében gyenge havazás alakulhat ki, majd délelőttől nyugat felől, főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként kisebb ónos eső. A csapadék a délutáni óráktól várhatóan intenzívebbé válik. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében maximum öt centiméter hó hullhat, de Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein ennél több is.

Részletek

Előző
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Következő