Változások a kéményseprés terén
2017. október 18.

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Indul a fűtési szezon!
2017. október 13.

Az elmúlt hetek hűvösebb napjain már sokan fűteni kezdtek, vasárnaptól pedig hivatalosan is elindul a szezon, vagyis a fűtési rendszer egészen tavaszig gyakorlatilag folyamatosan működik majd. A biztonságos működéshez elengedhetetlen néhány fontos szabály betartása:

Központi labor fejlesztése
2017. október 13.

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető
2017. október 10.

Az elmúlt évek során egyre többen ismerték fel a szén-monoxid veszélyeit és sokan szereltek fel otthonukban a veszélyes gáz kimutatására alkalmas érzékelőt. Bár a statisztikai adatok is azt mutatják, hogy gyakoribb a szén-monoxid-érzékelő használata, mégis történnek mérgezések és tragédiák a „csendes gyilkos” miatt. De mi vezethet a szén-monoxid jelenlétéhez és miként előzhetőek meg ezek a helyzetek: