Központi labor fejlesztése
2017. október 13.

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető
2017. október 10.

Az elmúlt évek során egyre többen ismerték fel a szén-monoxid veszélyeit és sokan szereltek fel otthonukban a veszélyes gáz kimutatására alkalmas érzékelőt. Bár a statisztikai adatok is azt mutatják, hogy gyakoribb a szén-monoxid-érzékelő használata, mégis történnek mérgezések és tragédiák a „csendes gyilkos” miatt. De mi vezethet a szén-monoxid jelenlétéhez és miként előzhetőek meg ezek a helyzetek:

"Segítsen, hogy másokon is segíteni tudjunk!"
2017. október 05.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetével együttműködve, idén is önkéntes véradást szervez.

Hétfőn szirénapróba!
2017. szeptember 29.

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16