Hírek


Változások a kéményseprés terén
2017. október 18. 14:51

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Halálos baleset az M1-es autópályán Tata térségében
2017. október 18. 10:16

Kamion és személyautó ütközött az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Tata térségében reggel. A személyautóban egy ember meghalt, egy megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Az ütközés során oldalára borult kamion két utasa nem sérült meg. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos tűzoltók végzik.

Kiürítési gyakorlat Esztergomban
2017. október 17. 16:01

Kiürítési gyakorlatot tartottak az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában, Esztergomban kedd délelőtt. Az iskola éves tűzriadó tervének gyakoroltatásán összesen 1491 óvodás, általános- és középiskolás diák valamint pedagógus vett részt.

Életmentést tanulnak a tűzoltók
2017. október 17. 11:56

Az igazgatóság a napokban egészségügyi oktatássorozatot szervez az állomány részére. Az Országos Mentőszolgálat mentőtisztjei oktatják a tűzoltókat az alapvető elsősegély-nyújtási és életmentési ismeretekről.

Halállal végződött a szombat esti baleset
2017. október 16. 12:00

Baleset történt szombat este Esztergom külterületén, a Dobogókői út végén, Pilisszentlélek elágazás után. A balesetben egy személy életét vesztette, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Busz és autó ütközött Leányvárnál
2017. október 13. 13:53

Autóbusz és személyautó karambolozott a 10-es főúton, Leányvár belterületén. A balesetben érintett személygépkocsi utasait a mentők megvizsgálták, majd egyiküket kórházba szállították. A buszon utazók közül senki nem sérült meg.

Családi ház tetőszerkezete égett Tök községben
2017. október 13. 13:43

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete csütörtök délután Tök településen, a Kútvölgy utcában. A zsámbéki önkéntes, bicskei önkormányzati, bajnai, törökbálinti, fővárosi hivatásos tűzoltók hat vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át az épületet, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz keletkezésekor az ingatlanban hárman tartózkodtak, ők időben, sérülések nélkül elhagyták az égő házat.

Központi labor fejlesztése
2017. október 13. 13:37

A katasztrófavédelmi szervezet a mentést, illetve kárelhárítást célzó beavatkozásokon túl tűzmegelőzési és hatósági feladatokat is ellát. A szervezeten belül számos szakterület működik, ezek korszerű, hatékony és megbízható műszaki eszközökkel történő ellátása nélkülözhetetlen a feladatok magas színvonalon való elvégzéséhez.