Hírek


Gázvezeték szakadt
2018. július 17. 13:45

Egy munkagép gázvezetéket szakított Vértestolnán kedd reggel.

Budapesten és Székesfehérváron is repülőről permetezik a szúnyogokat
2018. július 16. 13:42

A tervek szerint ezen a héten 241 településen és kilenc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXI., XXII., XXIII.), összesen 56 ezer hektáron permetezik a szúnyogokat. A főváros mellett Baranya, Tolna, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében gyérítik a vérszívókat. Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben, Székesfehérváron pedig idén először száll fel a repülőgép. A Szigetközben ismét jelentős számban vannak szúnyogok, az érintett településeken földi eljárással lépnek fel ellenük a szakemberek.

Három újonc kezdi meg a szolgálatot Komárom-Esztergom megyében
2018. július 16. 12:19

„Megtanultuk nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát…” Így fogalmazott az a tűzoltó őrmester, aki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ július tizenharmadikán kibocsátott, több mint százhúsz tűzoltóhallgatója nevében mondott válaszbeszédet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál tartott ünnepségen. A Tűzoltó II. szakképzésben részt vett tiszthelyettesek öthónapos képzést követően kezdték meg hivatásos szolgálatukat.

Hétvégén történt
2018. július 16. 12:14

Két tűzeset, és három műszaki mentés történt a hétvégén.

Nem unatkoztak az esztergomi hivatásos tűzoltók
2018. július 13. 09:58

Csütörtökön Esztergomban, pénteken Piliscséven történt a műszaki mentés.

Szivárgott egy vasúti kocsitartály
2018. július 12. 15:54

A komáromi hivatásos tűzoltók, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ) és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor (KML) munkatársai vonultak csütörtök reggel a komáromi vasútállomásra.

Sorozatos megcsúszásokat okozott a tegnapi eső!
2018. július 12. 08:07

Szerdán szinte egész nap változó intenzitással esett az eső megyénkben. Az utak burkolata reggeltől estig vizes és csúszós volt. Vélhetően ez az állapot okozta a tegnap délutáni baleset sorozatot, melyben komoly személyi sérülés szerencsére nem történt.

Három személygépkocsi karambolozott
2018. július 11. 15:23

A 10-es főút Tokodaltáró és Dorog közötti szakaszán történt a beleset szerda délelőtt, ahol három személygépjármű ütközött.