Hírek


Egészségügyi képzés az igazgatóságon
2019. november 08. 12:09
Egészségügyi képzés tartottak a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon csütörtök délelőtt, ahol az igazgatóság állománya frissíthette fel elsősegély-nyújtási ismereteit a tatabányai mentőállomás mentőtisztje segítségével.

A munkatársak először megismerhették elméletben a szakszerű újraélesztés lépéseit, az alapvető elsősegélynyújtási - és életmentési ismereteket, valamint választ kaphattak arra is, mit kell tenni különböző sérülések esetén. Az elméletben átvetteket ezután gyakorlatban is tesztelték egy erre a célra kialakított babán. A mentőtiszt ismertette az infarktus, a stroke, az epilepszia, a lázgörcs és a cukorbetegséggel járó rosszullét tüneteit és az ezzel kapcsolatos teendőket.

Az elméleti és gyakorlati oktatás kiterjed a rendelkezésre álló egészségügyi felszerelések készségszintű használatára, valamint azon ismeretekre, amellyel az állomány találkozhat, mint példádul könnyű sérült helyszíni ellátása, alapszintű újraélesztés, égés, vérzés, darázscsípés ellátása.


Fotó: Csekéné dr. Laczkó Melinda tű. alezredes


 

Kapcsolódó képek:

Egészségügyi képzés az igazgatóságon Egészségügyi képzés az igazgatóságon Egészségügyi képzés az igazgatóságon
>>> További képek a galériában <<<