Hírek


Hatodikak lettek!
2019. október 08. 15:25
Október 04-én rendezték meg a szlovákiai Nyitra városában a Nyitra Megyei Tűzoltó Műszaki - Mentési Szakmai Versenyt. A megmérettetésen a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóság ötfős csapata, valamint Szunyog Zoltán tű. ezredes igazgató, Csordás János tű. alezredes tűzoltósági főfelügyelő, Muzslai László tű. százados mb. tűzoltóparancsnok is részt vett.

A verseny gyakorlati napján, a verseny után a szlovák bírók ismertették a baleseti sérültek szakszerű kimentésének lépéseit, felhívták a csapatok figyelmét az elkövetett hibákra. A baleseti szituációk elemzésével az állomány megismerhette a nemzetközi versenyeken alkalmazott technikákat, és megoszthatták egymással a legjobb mentéstechnikai tapasztalatokat.

A verseny során a 6. helyet szerezte meg Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata, név szerint: Vajda Miklós c. tű. zls., Kempa Dávid tű. őrm., Lőrincz Dávid tű. őrm., Sikos Károly Álmos tű. őrm. és Barassó Péter c. tű. tőrm. (tartalék tag).

A tatabányai hivatásos csapatnak egy ütközéses baleset során kellett végrehajtaniuk a versenyen a személygépjárművek áramtalanítását, rögzítését, valamint egy súlyos sérüléseket szenvedett személy kimentését, mindezt 20 perc alatt. A Komárom-Esztergom megyei tűzoltók 15 perc 7 másodperces eredménnyel végeztek a hatodik helyen.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Fotó: Szunyog Zoltán tű. ezredes

        Barassó Péter c.tű.törm.

 


 

Kapcsolódó képek:

Hatodikak lettek! Hatodikak lettek! Hatodikak lettek!
>>> További képek a galériában <<<