Hírek


Lakástűz, műszaki mentés, és gázvezeték szakítás adott hétvégén munkát a tűzoltóknak
2019. október 07. 11:41
Nagysápra vonultak péntek délelőtt a bajnai, a nyergesújfalui és az esztergomi hivatásos, valamint a nagysápi önkéntes tűzoltók. A helyszínen egy három lakásból álló sorház utolsó lakása gyulladt ki, a tűz a teljes tetőszerkezetre is átterjedt. Az egységek hat vízsugárral oltották el a tüzet a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával.

Felborult egy személygépkocsi az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Tata térségénél péntek este. A baleset következtében a gépjármű a leálló és a szélső sávot is elfoglalta, forgalmi akadályt képezett. A személyautóban ketten utaztak, mindkét személy a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A műszaki mentéshez a tatabányai hivatásos és a kocsi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet.

Gázvezetéket szakított egy munkagép egy vízelvezető árok mélyítése közben szombat délután Sárisápon. A káreset felszámolásához a bajnai, a nyergesújfalui hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, a gázművek értesítése mellett. A tűzoltók a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a gázvezetéket elszorították, a gázömlést megszüntették, majd átadták a helyszínt a gázművek munkatársainak, akik megjavították a vezetéket.

Fotó: Káli Sándor tű.alezredes

         Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság


 

Kapcsolódó információk: