Hírek


Az igazgatóságon is elismerésben részesültek
2019. július 10. 09:13
Június 27-én, déltől az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ötvenegy járására heves zivatar miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki. Megbontott tetők, kidöntött fák, leszakított villany- és távközlési vezetékek miatt e négy megyéből csaknem 2700 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, kilencvenöt százalékuk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. A vihartépte megyékbe, de főleg a szabolcsi területre gyakorlatilag az ország egész területéről érkeztek segítségül hivatásos és önkéntes tűzoltók, köztük Komárom-Esztergom megyéből is.

A viharkárok felszámolásában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató emléklapot adományozott Komárom-Esztergom megye illetékességi területén működő Banai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Császári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp, a Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. Az elismeréseket Szunyog Zoltán tű. ezredes, igazgató adta át kedd délután a megyei igazgatóságon az önkéntes tűzoltó egyesület elnökeinek. Beszédében köszönetét fejezte ki az egyesületeknek a munkájukért, a segítőkészségükért, és a bátorságukért, majd egy kötetlen beszélgetésre invitálta a résztvevőket.

Fotó: Józan Tímea


 

Kapcsolódó képek:

Az igazgatóságon is elismerésben részesültek Az igazgatóságon is elismerésben részesültek Az igazgatóságon is elismerésben részesültek
>>> További képek a galériában <<<