Hírek


Tűzmegelőzés a gimnáziumban
2019. április 15. 13:22
Diákbiológus és - környezetvédő Nap keretében vett részt a Komárom-Esztergom Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság pénteken a tatabányai Bárdos László Gimnáziumban.

A színes programokkal tarkított napon a gyermekek a Területi Tűzmegelőzési Bizottság standjánál megismerkedhettek a tűzoltók által használt felszerelésekkel, a tesztlapok segítségével pedig lemérhették a tűzvédelmi jártasságukat.

Az egész napos rendezvényen folyamatosan lehetőségük volt mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek közelebbről megismerkedni a tűzoltók munkájával és az általuk használt eszközökkel, védőfelszerelésekkel. A bátrabbak felpróbálhatták a légzőkészüléket, és megtapasztalhatták, milyen súlya van a készüléknek. Az udvaron a fiatalok megtekinthették a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gépjárművét, ahol a katasztrófavédelmi munkatársak válaszoltak kérdéseikre.

Délután Varga Mihály Sebestyén tű. hadnagy és Tanácsi Tünde rendvédelmi alkalmazott tartottak előadást a lakás,- és kéménytüzekről, az avarégetés szabályairól, valamint a katasztrófavédelem felépítéséről, munkájáról. Az előadás során kísérlet keretében mutatták meg, hogyan célszerű menekülni egy égő helyiségből. A kísérlet egy befőttes üvegben lévő - három madzagon megkötött - csokoládénak a kihalászása volt a feladat a befőttes üveg tetején lévő kis lyukon keresztül. A versengés következtében a fiatalok egyszerre próbálták kihúzni az édességet az üvegből, eredménytelenül. A biztonsági magatartásra való nevelés során a munkatársak elmagyarázták a fiataloknak, hogy ilyen esetben célszerű egyesével kihúzni a csokoládét, vagyis egyesével kell egy füsttel telítődött helyiséget is elhagyni egy éles helyzet során.

Fotó: Józan Tímea rendvédelmi alkalmazott

          Varga Mihály Sebestyén tű. hadnagy

          Tanácsi Tünde rendvédelmi alkalmazott


 

Kapcsolódó képek:

Tűzmegelőzés a gimnáziumban Tűzmegelőzés a gimnáziumban Tűzmegelőzés a gimnáziumban
>>> További képek a galériában <<<