Hírek


Hétvégén történt
2019. február 11. 14:07
Több önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltói is segítették a hivatásos tűzoltók munkáját a hétvégén.

Két személygépkocsi ütközött péntek este Tokodon. A balesetet szenvedett két járműben egy-egy fő utazott, akik önerejükből elhagyták a járműveiket. A település önkéntes és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók teljes útzár mellett végezték el a gépkocsik áramtalanítását. Az egyik vezetőt lábsérüléssel kórházba szállították.

A kisbéri hivatásos tűzoltók vonultak péntek este Rédére, ahol egy vegyes tüzelésű kazán kéményében korom izzott.  A rédei önkéntes tűzoltók elsőként érkeztek ki a helyszínre, akik az izzó parazsat eltávolították a kazánból. Személyi sérülés nem történt, a kémény letiltásra került.

Szombat délután egy családi ház tetőszigetelése és szerkezete égett körülbelül öt m2 területen Esztergomban. A város hivatásos tűzoltói a tüzet egy vízsugárral és egy kézi porral oltóval oltották el. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Vasárnap reggel Kocs külterületén egy füstölgő víkendházra lettek figyelmesek a környékbeliek. A füstöt látva jelezték az eseményt a segélyhívó központnak. Az elsőként kiérkező helyi önkéntes tűzoltók behatoltak a 20 négyzetméteres házikóba, ahol egy elhunyt személyt találtak. A tűz csak egy fél négyzetméteres területen égett, amit két flakon vízzel oltottak el az önkéntes tűzoltók. A tűzben csak a hősugárzó és annak közvetlen környezete volt érintett. A haláleset miatt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított az eset körülményeinek kivizsgálására.

A 10-es számú főúthoz Dunaalmás térségéhez riasztották a komáromi hivatásos tűzoltókat, ahol egy nagyméretű kiszáradt, korhadt fa dőlt egy személygépkocsira. A személygépkocsiban jelentős kár keletkezett, személyi sérülés azonban nem történt.  Az egység egy motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével a forgalmi akadályt megszüntette. A tűzoltói beavatkozás idejére félpályás útzár volt elrendelve.

Tatára vonultak a tatabányai hivatásos tűzoltók vasárnap késő este, ahol egy különálló 20 m2 alapterületű melléképületben hulladék égett. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók megkezdték az oltást, majd a hivatásos egység egy vízsugárral fojtotta el a lángokat.  Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Horváth Dániel tű. törm- Komárom HTP

 


 

Kapcsolódó információk: