Hírek


Hétvégén történt
2019. január 07. 14:20
Három baleset, egy tűzeset és egy kéménytűz történt a hétvégén.

Felborult egy személygépjármű szombat reggel az Oroszlány Csákvár közötti útszakaszon. A gépjárműben a sofőr utazott, aki nem sérült meg. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkormányzati tűzoltók végezték, akik egy csörlő segítségével kiemelték a járművet az árokból, a forgalmi akadályt megszüntették.

Út menti árokba csúszott és forgalmi akadályt okozott egy távolsági autóbusz szombat délelőtt Bokodon. A buszon öten utaztak, személyi sérülés nem történt. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos és az oroszlányi önkormányzati tűzoltók végezték, akik a buszt alátámasztották a műszaki mentőszer padlóival és a daru csörlőjével visszahúzták az úttestre. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Meggyulladt egy családi ház vegyes tüzelésű kéményében lerakódott égéstermék szombat délután Kisbéren. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók megkezdték az oltást. A kiérkező komáromi tűzoltók a további izzást egy porral oltóval és kézi szerszámokkal szüntették meg. Személyi sérülés nem történt, a kémény azonban letiltásra került.

A komáromi hivatásos tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult szombat délután a Komárom-Almásfüzitő vasúti átjáróhoz, ahol a tehervonat mozdonya nekiütközött egy Multicar típusú sószórónak, amely a kerékpárutat tisztította. A baleset következtében a vasúti szerelvény a síneken ragadt, elfoglalta a közúti átjárót. A rendőrség és a MÁV Pályafenntartási Szolgálat kiérkezéséig az egység biztosította a helyszínt. Személyi sérülés az eset során nem történt. A rendőrségi helyszínelés befejezéséig teljes útzár volt érvényben.

Környebánya és a Vértessomlói elágazás közötti útszakaszra riasztották a tatabányai és komáromi hivatásos, valamint a környei önkéntes tűzoltókat szombat este. A helyszínen egy fa az út fölé lógott, amelyet az alatta lévő távközlési kábel tartott, veszélyeztetve az arra közlekedőket. A veszélyt jelentő fa ágait az egységek egy motoros láncfűrésszel eltávolították. Az érintett útszakaszon, a beavatkozás idejére teljes útzár volt érvényben. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi motortere égett Bakonyszombathelyen vasárnap délután. A kisbéri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a jármű tulajdonosa a lánggal égést porral oltóval szüntette meg. Az egység a motor visszahűtését egy vízsugárral végezte el. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Tatabánya Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

           Komárom Hivatásos Tűzoltóparancsnokság - Koczkás Zoltán c. tű. törm.

           Oroszlány Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság - Czupár Tamás

           Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs


 

Kapcsolódó információk: