Hírek


Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára
2018. november 09. 10:57
Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.

A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte.
 
Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták. Az abszolút női és abszolút férfi kategóriák korcsoportonkénti dobogósait, valamint a csapatverseny első három helyezettjét serleggel jutalmazták.  

A rendezvény zárásaként dr. Gubicza József tűzoltó ezredes kiemelte, a katasztrófavédelem öt pontszerző bajnokságán összesen ezerháromszáz kolléga vett részt. Mint fogalmazott, büszke arra, hogy ilyen sokan megmérettették magukat és ez volt az a verseny, ahol eldőlt a végső sorrend.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Káli Sándor tű. alezredes és Somogyi Éva tű. őrnagy képviselte.

Forrás: BM OKF

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

          dr. Kádár-Gábor Ágnes


 

Kapcsolódó képek:

Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára
>>> További képek a galériában <<<