Hírek


Újra az IKSZ Börzén a katasztrófavédelem
2018. október 12. 10:58
Iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) börzét tartott a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság, immár második alkalommal Tatán.

A rendezvény során lehetőség nyílt a fogadó szervezetek, így a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság számára is, hogy személyesen mutathassa be programjait a diákoknak. A börzén Tata összes érettségit adó oktatási intézményének 9. és 10. osztályos tanulói vettek részt. A rendezvény alcíme: „Zsák a foltját”, mellyel azon fő célokat fejeztek ki, miszerint minden diák olyan helyen tudja eltölteni a közösségi szolgálat jogszabály által előírt 50 óráját, ami érdeklődésének, habitusának leginkább megfelelő.

Minden diák egy „útlevelet” kapott, melyen helyet biztosítottak a szervezetek pecséttel ellátott aláírásainak. Bizonyos számú aláírás megszerzését követően egy óra közösségi szolgálati idővel jutalmazták az iskolák a diákok e tevékenységét.

A rendezvényen sok diák egy - a tűzvédelemmel kapcsolatos - teszt kitöltésével szerezhette meg az igazgatóság igazoló pecsétét, ezen kívül új tudást meríthettek a tűzmegelőzési tájékoztatókból.

 

Fotó: Józan Tímea


 

Kapcsolódó képek:

Újra az IKSZ Börzén a katasztrófavédelem Újra az IKSZ Börzén a katasztrófavédelem Újra az IKSZ Börzén a katasztrófavédelem
>>> További képek a galériában <<<