Hírek


A hétvége káreseményei
2018. október 08. 12:45
Két műszaki mentésnél, két tűzesetnél avatkoztak be, és egy sérült személy mozgatásában segédkeztek a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói a múlt hétvégén.

Összeütközött öt gépkocsi vasárnap este az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Tata térségében. A műszaki mentéshez a tatabányai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az öt járműből kettőt áramtalanítottak. A balesetben kettő fő súlyos sérülést szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A mentés ideje alatt a forgalom a leállósávon folyamatosan haladt, rendőri irányítás mellett.

Négy darab nagyméretű körbála égett vasárnap délután Oroszlányban. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Elvágtak egy gázvezetéket egy családi ház utca frontjánál szombat este Tardoson. A kiérkező tatabányai hivatásos, a vértestolnai és a tardosi önkéntes tűzoltók sugárvédelem mellett a gázvezetéket elszorították, majd a helyszínt átadták a gázszolgáltatónak. A beavatkozás alatt három ház hat lakójának kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát.  Személyi sérülés nem történt, a lakók visszatérhettek saját ingatlanukba.

Egy tizennyolc négyzetméteres, melléképülettel egybeépített garázs füstölt, és a teteje égett Oroszlányban szombat délután, a Szeptember 6. utcában. A tűz a szomszéd épületeket is veszélyeztette. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók megbontották a tetőt, egy vízsugárral eloltották a lángokat, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átvizsgálták a környező épületeket. Személyi sérülés nem történt.

Tarján külterületére, a Feketekő dűlőhöz vonultak szombat délután a tatabányai hivatásos, a tarjáni, héregi és a vértestolnai önkéntes tűzoltók, ahol egy személy, egy két méter mély pincébe esett, súlyos sérüléseket szenvedett, eszméletét vesztette. Az egységek méréseket végeztek, de szénmonoxid és más veszélyes gáz koncentrációt nem mértek. A tűzoltók segédkeztek a sérült mozgatásában, akit a mentőszolgálatnak átadtak.

 

Fotó: Oroszlány ÖTP

          Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ)


 

Kapcsolódó információk: