Hírek


Szivárgott egy vasúti kocsitartály
2018. július 12. 15:54
A komáromi hivatásos tűzoltók, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ) és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor (KML) munkatársai vonultak csütörtök reggel a komáromi vasútállomásra.

A komáromi vasúti rendező pályaudvar tizedik vágányánál, két összekötött kocsi közül az egyik tartály szivárogott, gőz kiáramlása volt látható. A felderítés során kiderült, hogy korábban klór-hidrogénsavat (sósav) szállított, azonban a tartály a káreset idején üres volt. A helyzetet tovább fokozta, hogy a magasfeszültségű vezeték 1,5 méterre volt attól a szeleptől, ami folyamatosan gőzölt.

A KML az ellenőrzés során megvizsgálta a tartályt. Kiderült, hogy a betöltő csonk vakkarimájánál lévő rögzítő csavarok közül, egy hiányzott, a tartálykocsiból kiáramló gőzök lecsapódtak a tartálykocsi falára, ahonnan gőz formájában távoztak, ami okozta a feltételezett szivárgást.

A helyszínre érkező MÁV vegyi elhárító egysége megszüntette a „szivárgást”, a tartálykocsit elvontatták. A vasúti kocsi elvontatása során a tűzoltó egység egy védősugarat szerelt fel, amely biztosította a biztonságos munkavégzést a MÁV szakemberei számára. Személyi sérülés nem történt, vasúti forgalomkorlátozásra nem volt szükség.

 

Fotó: Sauerbrei Klaus tű. hadnagy - Komárom HTP


 

Kapcsolódó képek:

Szivárgott egy vasúti kocsitartály Szivárgott egy vasúti kocsitartály Szivárgott egy vasúti kocsitartály