Hírek


Régiós közlekedésbiztonsági vetélkedőn vettek részt
2018. május 25. 13:54
Regionális közlekedésbiztonsági versenyt tartott ma a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a gönyűi kikötőben, ahol nehezített körülmények között, esőben mérte össze elméletben és gyakorlatban tudását négy megye huszonkét versenyzője.

A versenyen a Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ és gépjármű-vezetéstechnikai tudásukat.

A versenyen tizenegy két fős csapat indult, akik közül öt csapat ügyintézői gépjármű, hat csapat pedig a készenléti szer kategóriákban állt rajthoz. A versenyt tűz-és munkavédelmi oktatás előzte meg, majd megismerték a versenyzők a szabályokat.

Elsőként elméletben kellett bizonyítani az indulóknak, a közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket Rosta Roland rendőr őrnagy állította össze. A versenyzőknek húsz perc állt rendelkezésükre a harminc tesztkérdés megválaszolására. A gyakorlati feladat előtt pályabejárást tartottak a versenyző sofőrök, ahol mindenki rögzíthette elméletben, hogy hol, milyen feladat vár rá, majd a járműveikkel egy bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol többek között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat.

A verseny célja a biztonságos vezetés iránti érdeklődés felkeltése, s egyben a közlekedési balesetek számának csökkentése.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Juhász Sándor c. tű. ftőrm. és Németh Zoltán c. tű. ftőrm. képviselte, akik dobogós második helyezést értek el készenléti kategóriában, ügyintézői kategóriában pedig Kovács Balázs tű. főhadnagy, és Benkke István Roland tű. főhadnagy harmadikak lettek.

Az elért eredményekhez ezúton is gratuláunk!

Fotó: Ruskáné Takács Anita tűzoltó százados

          Sauerbrei Klaus – Komárom HTP

 

 

Kapcsolódó képek:

Régiós közlekedésbiztonsági vetélkedőn vettek részt Régiós közlekedésbiztonsági vetélkedőn vettek részt Régiós közlekedésbiztonsági vetélkedőn vettek részt
>>> További képek a galériában <<<