Hírek


Hatodik alkalommal került megrendezésre a Turul Lépcsőfutó Bajnokság
2018. május 17. 11:39
Több, mint 190 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot a hatodik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre többen jelentkeznek, hiszen idén már 192-en vágnak neki az embert próbáló viadalnak. Kitartást, jó erőnlétet és balesetmentes verseny kívánt a versenyzőknek.

A megnyitót egy jó hangulatú bemelegítés követtet, amin Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók és civilek izmait.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon kívül egyéb szervezetek munkatársai, (Terrorelhárítási Központ, az Országgyűlési Őrség, VÉD-SZ létesítményi tűzoltóság, Nemzetközi Oktatási Központ) valamint civilek is képviseltették magukat a versenyen.

A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül. A verseny zárasaként ismételten a tűzoltók versenyére került sor.

A rendezvény jó hangulatban, balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, majd sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.

A nagy küzdelemben azon versenyzők, akik idén is elsők lettek, a BioTechUSA felajánlásával összeállított csomagot vehettek át Szabó Melinda fitness világbajnoktól.   

Az első hat helyezett oklevéllel, a dobogósok éremmel és trófeával is gazdagodtak, amelyet Kisvárdai Istvánné tű. ezredes gazdasági igazgató-helyettes nyújtott át a versenyzőknek. A helyezetteknek Markos Zoltán tű. ezredes az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület (OKSE) elnökség tagja gratulált.

Az igazgatóság képviseletében dr. Takács Piroska tű. százados első helyezést ért el sport kategóriában. Tűzoltó védőfelszerelésben hatodik lett Sikos Károly Álmos tű. őrmester a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltója.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

 

Fotó: Józan Tímea


 

Kapcsolódó információk:

 Dokumentumok: