Hírek


Színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, számítógépes grafikákkal és versekkel keltették életre a tűzoltók világát
2018. május 15. 16:41
Lezárult az alkotói pályázat, kedden ünnepélyes keretek között jutalmazták a dobogós pályaművek alkotóit a megyei igazgatóságon. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett 2018-ban is az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhettek be alkotásokat.

A pályázat célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. A Komárom-Esztergom megyei igazgatóság május harmadikáig várta az alkotásokat.

Az ünnepélyes díjátadó ünnepségén Csekéné dr. Laczkó Melinda tű. alezredes hivatalvezető asszony köszöntötte a nyertes rajzok alkotóit és az őket felkészítő tanárokat, kísérőket. Bemutatta a bíráló bizottság tagjait: Csizmadia Sándor tűzoltó őrnagyot, Csurilla Juditot a tatabányai Óvárosi Általános Iskola rajz pedagógusát és Határvölgyi Csillát a Sárberki Általános Iskola rajz pedagógusát. Kelkó Balázs tűzoltó alezredes, mb. igazgatóhelyettes átadta a gyermekeknek a kreatív és beszédes alkotásokért járó - az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított- ajándékcsomagokat és okleveleket.

Az első helyezést elért verset írók közül Németh Csilla, a Komáromi Dózsa György Általános Iskola tanulója, kérésünkre el is szavalta az általa írt tűzoltó hivatást bemutató verset.

A díjátadó végén a tűzoltószerek bemutatását éles riasztás hangja szakította félbe, így a résztvevő gyerekek élesben is láthatták a tűzoltók kivonulását a laktanyából.

 

Fotó: Józan Tímea


 

Kapcsolódó képek:

Színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, számítógépes grafikákkal és versekkel keltették életre a tűzoltók világát Színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, számítógépes grafikákkal és versekkel keltették életre a tűzoltók világát Színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, számítógépes grafikákkal és versekkel keltették életre a tűzoltók világát
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: