Hírek


Hétvégén történt
2018. április 16. 11:28
Műszaki mentéshez és szabadtéri tűzesetekhez vonultak a megye tűzoltói

Tatabányán a Dr. Kóta József úti körforgalomhoz vonultak szombaton a tatabányai hivatásos tűzoltók, ahol egy személygépkocsi az út menti árokba hajtott és fejtetőre borult.  A gépkocsiban egy fő utazott, aki sérülés nélkül ki tudott szállni az autóból. Az egység a kiérkezést követően áramtalanította a járművet, amely nem képzett forgalmi akadályt.

Vasárnap délután egy homlokrakodó gép gyulladt ki az egyik Környei úthoz közeli telephelyen. A jármű egy zárt telephelyen parkolt, amikor a tűz keletkezett. Senki nem volt veszélyben, viszont a tatabányai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett a munkagép. A kiérkező raj a tüzet habosított vízsugárral oltotta el. A tűz nem veszélyeztette a környezetét. Az eset során jelentős anyagi kár keletkezett.

Ismét avartüzekkel harcoltak a tatabányai hivatásos tűzoltók vasárnap. Először a tatabányai Étkezde utcában 350 m2 területen égett a nádas, amelyet a kiérkező raj négy kéziszerszámmal és egy gyors beavatkozó sugár segítségével oltott el. Ugyanezen a helyszínen körülbelül száz méterrel távolabb egy órával később ismét felcsaptak a lángok, 150m2 –en összehordott szemét és nádas gyulladt meg, amelyet az egység két vízsugárral fékezett meg.

Szintén vasárnap Tatabányán az Otthon utca melletti területre kaptak riasztást a megyeszékhely tűzoltói, ahol 50-70 m2 –en száraz fű, összehordott szemét égett. A káreset helyszínét csak gyalogosan lehetett megközelíteni, a tüzet kéziszerszámokkal és háti avaroltóval oltottak el.

Szerencsére egyik szabadtéri tűznél sem keletkezett személyi sérülés és anyagi kár a gyors beavatkozásnak köszönhetően.

Egy személygépkocsi borult fel vasárnap késő este Nyergesújfalun teljes útzárat képezve így. A balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek ki. A járműben egy fő utazott, aki önerőből kiszállt, nem sérült meg. Az egység áramtalanított, kerekeire állította a gépkocsit, illetve a forgalmi akadályt megszüntette.

 

Fotó: Tatabánya HTP


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégén történt Hétvégén történt Hétvégén történt
>>> További képek a galériában <<<