Hírek


Új abroncsokat kaptak a tatabányai tűzoltók járművei
2018. február 08. 13:48
Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. szerdán nyolcvankét darab új tehergépjármű-, téli, nyári, valamint négy évszakos gumiabroncsot adott át a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság részére. Az új abroncsokat 13 tűzoltásra és műszaki mentésre alkalmas gépjárműre szerelik fel.

A tatabányai tűzoltóság két gépjárműfecskendőből, egy vízszállítóból, egy emelőkosaras gépjárműből, egy daruból, egy műszaki mentőből, egy teherautóból és egy erdőszeres járműből áll. Az Önkormányzat és a Bridgestone jóvoltából, most ezek mindegyikére új abroncsok kerülnek.

A Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság több mint 130.000 lakos életét és vagyonát, számos közintézményt, vállalat irodáját, illetve telephelyét védik a tűzesetek ellen, összesen 27 településen teljesítenek szolgálatot.

Nagyon fontos, hogy a tűzoltók perceken belül kiérkezzenek az adott káreset helyszínére, legyen szó közúti, főúti vagy autópályán történt balesetről. A gyors elindulások, megállások, vészfékezések, illetve a külterületi földutak jelentette extrém igénybevétel miatt elengedhetetlen, hogy a gépjárműveik abroncsai jó minőségűek legyenek.

 „Kollégáink állandó szolgálatot teljesítenek és csak tavaly 882 esethez riasztották őket. A felelősségteljes feladatnak természetesen csak úgy tudunk eleget tenni, ha a mentéshez használt gépjárműveink műszaki állapota és abroncsaik műszaki állapota jó” – nyilatkozott Kelkó Balázs, tűzoltó alezredes, megbízott igazgatóhelyettes. „Az új abroncsokkal megtakarított összeget a tűzoltási, műszaki tervvel rendelkező cégeknél történő minél több és hatékonyabb helyismereti foglalkozások, gyakorlatok tartására fogjuk fordítani”- közölte az igazgatóhelyettes.

Fotó Józan Tímea ka.

Index: Cselényi Szabó András


 

Kapcsolódó képek:

Új abroncsokat kaptak a tatabányai tűzoltók járművei Új abroncsokat kaptak a tatabányai tűzoltók járművei Új abroncsokat kaptak a tatabányai tűzoltók járművei
>>> További képek a galériában <<<