Hírek


Szán helyett tűzoltóautóval érkezett a Mikulás
2017. december 06. 15:09
A tatabányai tűzoltók immár hagyományosan, látogatást tettek Mikulás napján, a Szent Borbála Kórház gyermekosztályán, Tatabányán. Az elmúlt évek kezdeményezését folytatva ma is megajándékozták a kis betegeket az ünnep alkalmából.

Rudolf, Táltos, Villám és a többiek a nagy hidegben mind megfáztak, így a Nagyszakállú a tűzoltók segítségét kérte, hogy a kórházba is eljusson megajándékozni azokat a gyermekeket, akik nem tudták otthonukban kifényesíteni, majd kitenni a cipőjüket az ablakba, hogy reggelre tele legyen minden földi jóval, csokival, mogyoróval.

Igaz, a hétvégi hajszában kiürült a puttonya, de a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft és a Tűzoltó Technika Fejlesztéséért Alapítvány jóvoltából feltöltötte zsákját mindenféle finomsággal. A tűzoltó krampuszok segítettek neki ezeket a kis csomagokat felpakolni a tűzoltófecskendőre, majd a vén”szakállas” is felszállt az autóra és már robogtak is a Szent Borbála kórházba. A gyerekek izgatottan várták már az érkezését, mind összegyűltek a játszószobában és hangosan énekelték a Hull a pelyhest. Csillogó szemmel figyelték, ahogyan érkezik az ablakon keresztül, majd leült a székére és egyesével szólította a kis betegeket. A bátrabbak mentek ki először, bemutatkoztak, majd válaszoltak a Mikulás kérdéseire, hiszen a manók jóvoltából - akik egész évben figyelték a kis lurkókat – mindent tudott róluk. A kisebbek anyukájukkal együtt vették át a mikuláscsomagot. Miután elfogytak az ajándékok, mosollyal az arcukon, a csomagokat szorosan ölelve énekkel búcsúztak a gyermekek a Tűzoltó Mikulástól.

Fotó: Káli Sándor tű. alez.


 

Kapcsolódó képek:

Szán helyett tűzoltóautóval érkezett a Mikulás Szán helyett tűzoltóautóval érkezett a Mikulás Szán helyett tűzoltóautóval érkezett a Mikulás
>>> További képek a galériában <<<