Hírek


RÁBA gépjárműfecskendő a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon
2017. október 12. 15:10
A mai napon ünnepélyes keretek között szolgálatba lépett egy új HEROS-RÁBA gépjárműfecskendő, amely a Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság működési területén látja el feladatát.

A közelmúltban huszonöt hazai gyártású gépjárműfecskendőt adtak át Budapesten, a Hősök terén. A Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárműállománya is gazdagodott egy HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendővel. A komáromi laktanyában Németi László tűzoltó ezredes igazgató mutatta be a járművet, majd a meghívottak belülről is megtekinthették azt. A jármű beavatkozási képességeit egy rögtönzött tűzoltó-bemutatóval szemléltették a komáromi tűzoltók.

A gépjárműfecskendő szolgálatba állítására szervezett eseményen részt vett Dr. Molnár Attila Komárom polgármestere, Turi Bálint Komárom alpolgármestere, Nyitrai Sándor a Nagyigmándi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Lukács László az Ácsi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság gazdasági vezetője, Dr. Zsikla György a Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Jánosdeák Gábor a Rossi Biofuel Zrt. operatív igazgatója. A meghívottak a laktanya nyáron elvégzett állagmegóvási és karbantartási munkálatait is megtekintették.

Tavaly nyáron elsőként Tatabányán, majd Esztergomban és Komárommal immáron a megye mindhárom hivatásos tűzoltó-parancsnokságán szolgálatba állt a magyar fejlesztésű gépjárműfecskendő, ezzel is erősítve a lakosság közbiztonságát.

Fotó: Komáromi HTP


 

Kapcsolódó képek:

RÁBA gépjárműfecskendő a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon RÁBA gépjárműfecskendő a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon RÁBA gépjárműfecskendő a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon
>>> További képek a galériában <<<