Hírek


Aki vért ad, életet ad!
2017. október 12. 08:17
A Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából, idén is országos véradó napot hirdetett, melyre minden megyei igazgatóság csatlakozott és október 11-én alkalmat adott a véradásra.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb ilyen esemény emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető lenne. Magyarországon a világnapot 1999 óta tartják számon.

A katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen évek óta választja a katasztrófák áldozatairól való megemlékezésnek e formáját, a világnaphoz kapcsolódóan véradást szerveznek minden megyében.

Azokat várták, akik elmúltak 18 évesek és testsúlyuk meghaladja az ötven kilogrammot. A regisztrációhoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ- kártya. A véradás előtt a jelentkezők orvosi vizsgálaton estek át.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolában valamint a Komáromi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon rendezett véradásokon idén negyvennyolcan adtak vért.

A szervezők az önkéntes véradókat szendviccsel, péksüteménnyel és teával látták vendégül, köszönetképpen az önzetlenségükért, segítőkészségükért!

fotó: Benke István Roland tű.fhdgy.


 

Kapcsolódó képek:

Aki vért ad, életet ad! Aki vért ad, életet ad! Aki vért ad, életet ad!
>>> További képek a galériában <<<