Hírek


Hatósági nap az Igazgatóságon
2017. augusztus 10. 15:38
Az augusztus havi hatósági szakmai napon a megyei főfelügyelők, a kirendeltség-vezetők, a kirendeltségi felügyelők, a parancsnok-helyettesek, a katasztrófavédelmi hatósági osztály vezetői és beosztott állománya, a katasztrófavédelmi megbízottak, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai vettek részt.

Németi László tű. ezredes, megyei igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd megnyitotta a képzést. A szakmai nap során mind a területi, mind a helyi szerv állományából kiválasztott felkészült előadók tartották meg a szakterületeiket érintő aktualitásokkal kapcsolatos prezentációikat.

Az első előadást Csizmadia Sándor tű. őrnagy katasztrófavédelmi hatósági osztályvezető tartotta meg a 2018. január elsejével hatályba lépő az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény és a jelenleg hatályos a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény főbb különbségeiről.

A következő előadást Janics-Balogh Erika tű. ezredes humán szolgálatvezető tartotta meg. Előadásában a hivatásos szolgálati feladatokat ellátók NVSZ általi ellenőrzésével, és eljárásaival kapcsolatos tájékoztatást adott, melyet egy konkrét esettanulmányon keresztül mutatott be a résztvevő állomány részére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal ápolt szoros együttműködés keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal Területi Vízügyi Hatóságáról Mihuczné Spiegel Márta és Óvári Nikolett tartottak előadásokat a vízügyi és vízvédelmi feladatok, eljárások és ellenőrzések rendjéről.

Kocsány Zita tű. alezredes megyei iparbiztonsági főfelügyelő a veszélyes áruszállítás során jelentkező kényszerítő-eszköz viselés és használat szabályait illetve a vízi közműszolgáltatók létfontosságú rendszerelemmé történő kijelölésének szabályait ismertette a berendelt állománnyal.

Horváthné Hevesi Mariann tű. alezredes iparbiztonsági felügyelő a veszélyes áruszállítás során jelentkező bírságolási eljárások jogszabályi változásait, míg Jenei Krisztián tű. alezredes iparbiztonsági felügyelő a veszélyes üzemek azonosításával kapcsolatos illetve a veszélyes áruszállítás ellenőrzésével kapcsolatos jogszabályi változásokat ismertette. A továbbképzést Kelkó Balázs tű. alezredes igazgató-helyettes zárta le.

Fotó: Tyukodi Dávid tű. szds.


 

Kapcsolódó képek:

Hatósági nap az Igazgatóságon