Hírek


Avartüzek a megyében
2017. június 14. 11:07
Mintegy húsz hektáron kapott lángra az aljnövényzet Esztergomban, a Sátorkő úton tegnap délután. A tűz lakóépületeket, lovardát és egy raktárt veszélyeztetett, és átterjedt egy használt autógumikból álló halomra is.

Az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával eloltották a lángokat. Senkinek nem esett baja. A káreset felszámolásában az esztergomi önkormányzat erőgépekkel és önkéntesekkel segítette a tűzoltókat. Később az esztergomi tűzoltóknak ismét vonulniuk kellett Esztergomba, a Siszler út végére, majd Esztergom-Kertvárosba, a Démusz-villa utcába, ahol összehordott fahulladék izzott. Az izzást rövid idő alatt eloltották, személyi sérülés nem történt. Tatabányán a Sárberki utca mellett lévő vasúti pályánál leszakadt a vasúti felsővezeték, és meggyújtotta a körülötte lévő száraz vegetációt. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanítás után eloltották a lángokat. Sérülés itt sem történt.

Légifelvétel az esztergomi tűzesetről

készítette:Szalánczay Péter

fotó: Tatabánya HTP- Sárberki utca

Egy tizenöt méter magas nyárfa egyik ága akadályozta a forgalmat az Oroszlány-Bokod közötti útszakaszon, amit az oroszlányi önkormányzati tűzoltók eltávolítottak, senkinek nem esett baja.

fotó: Oroszlány ÖTP


 

Kapcsolódó információk: