Hírek


Komplex gyakorlatot tartott a Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2016. április 04. 12:55
Az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területéhez tartozó Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2016. április 2-án 10.00 órától a kesztölci bányaüzemben komplex gyakorlatot tartottak.

A gyakorlaton megjelent Juhász Péter tűzoltó alezredes az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, aki az ellenőrzési feladatain túlmenően, hírközpont kezelői feladatokat is ellátott.

A gyakorlat feltételezéseként segélykérés érkezett a lencsehegyi bányaüzemből, miszerint a nyugati oldal hátsó épületcsarnokából, erős, fekete füstöt látnak kiáramlani. A portás elmondása alapján harmincnyolcan tartózkodtak az épületcsarnokban, de a kimenekülést követően négy embert nem találnak. További veszélyt jelent a II. hegesztő munkaállomás hátsó részében tárolt acetilén palack. A közeli darukezelő a felé sugárzó füstáradat következtében rosszul lett a magasba emelt munkaállomásán, és onnan menekülni nem képes.  

A gyakorlat riasztás szerűen kezdődött. Az egységek a Kesztölci ÖTE szertára előtt sorakoztak fel, majd a jelzés elhangzása után, indultak ki a gyakorlat helyszínére. Kiérkezést követően az alapos felderítés után megkezdték a tűz oltását osztott sugárral és az épületben rekedt személyek mentését. A magasban rekedt sérültek mentését alpin technikával oldották meg. Gyakorlat közben még ketten tűntek el a közeli erdőben. Őket keresőkutya segítségével találták meg. A gyakorlaton a sérült személyeket az ifjúsági tagozat tűzoltói játszották el, nagyon hitelesen.

A gyakorlat végén Juhász Péter tűzoltó alezredes értékelte a komplex gyakorlatot. Kitért a rádióforgalmazás szabályainak maradéktalan betartására, a munkavédelmi szabályokra, valamint a szerelési szabályok készség szintű elsajátítására. Külön megdicsérte a külső és belső rádióforgalmazást, valamint az egyéni védőeszközök használatának maradéktalan betartását. A gyakorlatot a parancsnok megfelelőre értékelte.

Fotó:    Siskánné Király Vivien, (Kesztölc ÖTE) ,

Juhász Péter tű. alezredes (Esztergom HTP)


 

Kapcsolódó információk: