A Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály


 

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezeti egysége a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály (a továbbiakban: hatósági osztály).

 

 

A hatósági osztály feladatrendszere széleskörű, a jogszabály által kiemelt esetekben elsőfokon tűzvédelmi hatósági, szakhatósági feladatokat is ellát. A jogszabály általános esetben másodfokú tűzvédelmi hatósági, szakhatósági eljárásra jogosítja fel a területi szervet, mellyel kapcsolatos feladatokat a hatósági osztály végez. Integrált hatósági tevékenységünk során az iparbiztonság, a polgári védelemi és a tűzvédelem egyes területein ellenjegyzési jogkörrel rendelkezünk.
Panaszügyek tekintetében a szakmai álláspont kialakításában részt veszünk, de az Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hivatala kezeli ezeket az ügyeket.

 

Tájékoztató a jogerősen kiszabott bírságok, valamint a hozzájárulások befizetésével, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj fizetésével kapcsolatban

Hatósági Osztályunk részletes tevékenységéről a Tűzvédelem menüpont alábbi alpontjaiban tájékozódhat:
Tűzmegelőzés
Szolgáltatás felügyelet

Hatósági nyilvántartás vezetésére kötelezett hatóságunk, melyet a "Tűzvédelem", "Hatósági Nyilvántartások" menüpontja alatt ismerhető meg.

A tervezett hatósági ellenőrzésekről és ellenőrzési jelentésekről a Tűzvédelem, Hatósági ellenőrzések menüpontban tájékozódhat.

Hatósági osztályunk kijelölt kapcsolattartójával a Szervezeti információk/Ügyfélfogadás rendje almenüjében tájékozódhat.