Gyakran Ismételt Kérdések


Vissza

Pedagógusként érdeklődni szeretnék, hogy a kistelepülési iskola diákjai hogyan jelentkezhetnek a katasztrófavédelmi versenyre, illetve miből készülhetnek a feladatokra?

Örömmel vesszük, hogy a fiatalok érdeklődnek a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny iránt. Ez a versenysorozat felmenő rendszerű, azaz előbb a helyi és a megyei fordulókat rendezzük meg, majd a győztes csapatok képviselik megyéjüket az országos döntőn.A helyi és megyei versenyekkel, illetve a jelentkezési lehetőségekkel kapcsolatban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok adnak bővebb információt. A helyi fordulók várhatóan 2012. február-márciusában, a megyei döntők március végén, áprilisban lesznek, majd ezeket követi 2012. májusban az országos döntő.
 
A felkészüléssel kapcsolatban is a megyei igazgatóságok kollégái, továbbá a polgári védelmi kirendeltségek és irodák segíthetnek. Az alapvető információk elsajátításához kérjük, látogassák meg honlapunk kiadványokat tartalmazó felületét (Lakossági információk / Pedagógusoknak / Kiadványaink), illetve tájékozódjanak a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjain.
 
További információért érdeklődni lehet:
 
Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Polgári Védelmi Főfelügyelőség
(06-1) 469-4116